Wandlampen komen tot hun recht in elke ruimte!

Verlichting is heel belangrijk om die sfeer te scheppen die perfect bij jou past. Op sommige plaatsen in je woning wil je helder licht: bijvoorbeeld in werk- of hobbykamers. In andere vertrekken wil je dan weer zacht en gedempt licht: denk hierbij aan de slaapkamer, salon en zithoek. Eén centraal lichtpunt, de plafondlamp, kan deze sfeer dikwijls onvoldoende brengen. Vandaar dat we graag ook nog wandlampen, tafellampen en vloerlampen als aanvullende lichtpunten aanbrengen daar waar we het nodig hebben.

Wandlampen kunnen verschillende soorten licht voortbrengen. Daarom kunnen we ze ook in elke ruimte tot hun recht laten komen. je hebt wandlampen die volledig naar boven schijnen, andere stralen hun licht helemaal naar beneden. Nog andere verspreiden een zacht en gezellig licht doorheen bijvoorbeeld een lampenkap uit stof.De hall wordt vaak verlicht door een kleine plafondlamp. Maar persoonlijk vind ik dergelijk licht veel te sterk. Je komt je huis binnen uit de duisternis en krijgt plots een douche van helder licht over je heen? Dit is echt niet aangenaam. Daarom heb ik voor bij mij thuis gekozen voor twee wandlampen die voldoende licht geven wanneer je gewoon doorheen de hall moet lopen. Wil je er langer verblijven, kan het plafondlicht nog altijd aangestoken worden.

Slaapkamer, eetkamer en vooral de salon of leefkamer lenen zich bijzonder goed voor wandlampen. Het zijn ruimtes waar je gezelligheid en intimiteit wil creëren. Een etentje met vrienden vraagt niet om fel licht. Een leuk avondje TV met de kinderen vraagt evenmin dat de hele kamer baadt in licht. Op zo’n momenten wil je rustig alle stress van je af laten glijden. Wandlampen zijn hier ideaal: ze geven licht en toch storen ze niet.

In de badkamer of zelfs in de toiletruimte kan je langs beide zijden van de spiegel een leuke wandlamp hangen. Hier heb je vaak helder licht nodig, maar dat toch niet stoort. Een wandlamp die de lichtbron afschermt, doet wonderen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan lampen met een mat maar helder glas. Zij zijn fris, houden geen stof bij en dus hygiënisch in deze ruimtes. Ga je voor een lekker langdurig ontspannend bad, dan zorgen deze lampen voor een een rustige sfeer.

Wandlampen kunnen dus overal, in elke ruimte. Je kan dezelfde stijl behouden in elke ruimte, en ze ook op die manier combineren met je andere verlichtingspunten. Of je kan kiezen om per kamer een andere sfeer te creëren: bijvoorbeeld clean en helder in de badkamer tegenover zacht en romantisch in de salon. Om het even welke kamer je wil uitrusten met wandlampen: je vindt ze in alle soorten, groottes en types. Jij vindt er vast en zeker een paar die bij jou in je interieur tot hun recht komen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

July 2020
M T W T F S S
« Jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031