Vloerlampen uit de stoffige sfeer

De vloerlampen van tegenwoordig zijn weer helemaal hip en trendy en zijn uit de oude stoffige sfeer gekomen. Laat je verrassen door de nieuwe ideeën en mogelijkheden van de vloerlamp van tegenwoordig. Gebruik een vloerlamp voor indirect licht om een ruimte mooi te verlichten of voor direct licht om bij te lezen of werken.

Trend 1. Industriële vloerlampen

De industriële vloerlamp inmiddels niet meer weg te denken in de trendy woonbladen. Ze zijn er in moderne of meer oude design model te verkrijgen. Hieronder een voorbeeld van deze twee soorten, allebei industrieel maar dan toch heel anders. Deze vloerlampen geven mooi direct leeslicht en staan ook mooi in het interieur.

1 2

Trend 2.  Minimalistische Scandinavische vloerlamp

3

Dit soort vloerlampen hebben weinig tierlantijnen en zijn eenvoudig vormgegeven. Deze eenvoudige vorm is juist de kracht van het design. Met deze stijl creëer je een rustige natuurlijke omgeving. De kleuren zijn wit gecombineerd met pastel tinten. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een omgeving waar je helemaal tot rust kan komen, deze stijl is daar prima geschikt voor.

Trend 3. Moderne strakke vormgeving

De vloerlampen die zich thuis voelen in een moderne omgeving zijn er te kust en te keur. Vaak zijn ze uitgevoerd in staal, wit of zwart.  Hieronder een fraai model met twee kapjes die je kan draaien en hiermee kan je het licht zelf schijnen waar je het nodig hebt.  Het tweede plaatje laat een vloerlamp zien die meer algemeen licht geeft. Deze lamp is ook perfect om er twee te plaatsen aan weerszijde van de bank.

4 5

Trend 4.  Gekleurde vloerlampen

Veel mensen vinden de stap naar een hip gekleurde vloerlamp moeilijk toch moet je deze mogelijkheid eens bekijken het effect is vaak erg leuk. Laat de kleur terugkomen in je gordijnen of bank.

6

Trend 5. Natuurlijke materialen en vormen

7

Natuurlijke materialen worden steeds meer verwerkt in het interieur, in al de woon magazines zie je deze trend terug. Hieronder zie je een voorbeeld van een moderne lamp uitgevoerd in het hout. Deze vloerlamp heeft led verlichting. De voet is gemaakt van metaal en het strijkijzersnoer is knal rood. Al deze elementen maken van deze vloerlamp een model die het interieur een flinke boost geeft.

 

Zoek de juiste plek …………

Vaak wordt het gebruik van een vloerlamp vergeten bij het inrichten van een huis. Een vloerlamp trekt dankzij het grote formaat vaak de aandacht in een ruimte, het zijn echte eyecatchers. Vloerlampen kunnen het interieur karakter en sfeer geven. Probeer de verlichting in huis wel zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen.

Vloerlampen worden vaak geplaatst in de woonkamer maar voor in andere ruimtes kunnen ze ook prima worden gebruikt zoals in een hal, slaapkamer of studeerkamer. Twee van dezelfde vloerlampen aan elke kant van een bank kunnen ook een super leuk effect in een woonkamer.

Bedenk voor dat je een vloerlamp aanschaft wat voor een soort licht je naar op zoek bent. Wil je erbij lezen of ben je meer op zoek naar een sfeerlamp. Als tweede moet je je afvragen of het materiaal waar de vloerlamp van gemaakt is past bij de rest van de inrichting, het is bijvoorbeeld niet verstandig om een bronskleurige lamp bij een modern interieur te combineren.

Op het moment kan je prima online verlichting bestellen, vaak wordt de lamp gratis thuis bezorgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

April 2020
M T W T F S S
« Jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930