Verlicht het kunstwerk

Geef je schilderij of kunstwerk de aandacht die het verdient door gebruik van mooie verlichting

Een prachtig schilderij of kunstwerk aan de muur is op zich al heel leuk. Toch komt het regelmatig voor dat het kunstwerk eigenlijk niet de aandacht krijgt die het verdient. Het schilderij of kunstwerk mag best wel wat meer opvallen of optisch gezien wat meer naar voren komen. Dit kun je doen met verlichting. Je kunt verlichting voor een schilderij of kunstwerk in drie categorieƫn onder verdelen, namelijk in wand, plafond of vloerlampen. Voor dat je een keuze gaat maken voor een bepaald soort verlichting is het goed om eerst even goed naar het kunstwerk te kijken. Heeft het schilderij bijvoorbeeld ontspiegeld glas? Mocht dit niet het geval zijn dan kan het licht weerkaatsen op het glas.

Breng je schilderij of kunstwerk nog meer tot leven met goede verlichting

Een wandlamp boven het schilderij of een plafondlamp die je zo kunt instellen dat het licht vol op het kunstwerk schijnt. Dit zijn een paar voorbeelden van hoe je met verlichting een kunstwerk of schilderij nog meer tot leven kunt brengen. Wat iets minder vaak voorkomt ( maar ook zeker een goede optie is om over na te denken) is bijvoorbeeld een vloerlamp. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde spot in de vloer die een straal licht omhoog laat schijnen en je schilderij zo de verlichting geeft die het nodig heeft.

Verlichting voor een kunstwerk

Een spotje een schemerlamp of een grote plafondlamp. Er is een ruime keuze in verlichting die je kunt gebruiken om je schilderij of kunstwerk net dat beetje extra te geven. Welk soort armatuur of lamp je het beste kunt kopen hangt vooral af van je persoonlijke wensen en niet te vergeten aan de inrichting en interieur stijl van de desbetreffende ruimte. Het is wellicht ook een goed idee om verlichting aan te schaffen die voorzien is van een dimmer. Op die manier kun je heel gemakkelijk, op ieder moment van de dag de hoeveelheid licht aanpassen. Daardoor creƫer je ook nog eens een speels effect want het licht is dan iedere keer weer net even anders. Dat geeft je kunstwerk of schilderij weer net even een andere uitstraling.
Schilderij met licht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

May 2020
M T W T F S S
« Jul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031