Top 3 Unieke Houten lampen

Daar ben ik weer! Ditmaal gaat de blog over houten lampen. Houten lampen zijn echt een aanwinst voor je interieur. Met houten lampen bedoel ik niet persé lampen die helemaal van hout zijn maar wel met een houten stuk. Je hebt verschillende soorten houten lampen. Zo heb je houten lampen die stoer en robuust zijn. Maar ook houten lampen die hip en trendy zijn. Dit heeft mij op het idee gebracht om een blog te gaan schrijven over houten lampen.

Net zoals andere soorten lampen zijn houten lampen ook overal te vinden. Je kunt natuurlijk op het internet op zoek naar een lamp of juist naar een verlichtingsspeciaalzaak gaan.
Vaak zijn er op internet wel duidelijke afbeeldingen, wanneer dit niet het geval is én ik ben wel geïnteresseerd in de lamp ga ik altijd even langs in de showroom!
Voor deze top drie houten lampen blog ben ik het web af gaan speuren naar drie unieke houten lampen. Nu zal je je afvragen, wat is uniek? Wat iemand uniek vindt, is namelijk erg persoonlijk.
Uniek is voor mij:
– Het gebruik van opvallende vormen/kleuren
– Het gebruik van bijzonder materiaal
– Of juist een bijzondere prijs in mijn ogen
Ik ben speciaal voor jullie op zoek gegaan naar een hanglamp, wandlamp en een vloerlamp.

Nummer 1 ‘De Walnoot’

De lamp heet de OCTO 4240 lamp. Ik vond deze lamp op de website van Misterdesign. Wat ik zo bijzonder aan deze lamp vind is de manier waarop het hout is gebruikt om deze bijzondere lamp te maken. De OCTO is met de hand vervaardigd. De lamp is daarnaast ook in verschillende afwerkingen te verkrijgen. Een enorm pluspunt als er meerdere keuze mogelijkheden zijn. Zo is er namelijk eigenlijk altijd voor ieder wel wat wils.
Dus behalve fijn voor de consument, is het ook fijn voor de verkoop!
De lamp is verkrijgbaar in:
– normaal berkenhout met een witte plafondkap én kabel
– Wit berkenhout gelamineerd net een witte plafondkap én kabel
– Zwart berkenhout gelamineerd met een zwarte plafondkap én kabel
– En als laatste mogelijkheid een walnoot fineer met een witte plafondkap én kabel. De zwarte gelamineerde is mijn favoriet van deze opties. Hier zie je namelijk erg mooi hoe de buitenkant van de lamp zwart is maar de onbewerkte binnenkant wordt ook licht getoond. Het berkenhout uit Finland zorgt ervoor dat de lamp een warme, zachte uitstraling heeft. De lamp heeft helaas wel een aardig prijskaartje €760,- en een levertijd van 2-3 weken.

Nummer 2 ‘Apulla’

Deze hout met metalen vloerlamp vond ik op de website van Designerlampen. Het merk is ETH. Voor mij een onbekend merk, maar het merk heeft zeker mijn interesse naar hun assortiment gewekt. De lamp is een combinatie van twee verschillende trends , die wel goed samen passen! Namelijk de landelijke, Scandinavische trend met de stoere industriële trend. De kap van de lamp is gemaakt van metaal, maar de vloerlamp is in zijn geheel van hout gemaakt. De lamp heeft een vierkante voet waardoor hij erg stabiel oogt. Deze vloerlamp doet mij denken aan de ouderwetse bellen van vroeger. Tijdens mijn onderzoek naar het merk ETH kwam ik erachter dat deze gave vloerlamp ‘Apulla’ ook in een vloerlamp met een ronde voet, een wandlamp en een bureaulamp verkrijgbaar is.
De prijzen van deze serie zijn in mijn ogen zeker betaalbaar!

Nummer 3 ‘Triad’

Deze houten wandlamp /plafondlamp vond ik op de website van Lampen24. De lamp is erg gaaf en lijkt prettige sfeer te geven. De combinatie van de witte asymmetrische glasplaten met het prachtige donkere hout zorgen ervoor dat deze in mijn top 3 houten lampen staat! De lamp is te gebruiken als plafondlamp maar ook als wandlamp. Naar mijn mening is de lamp van 35 cm voor een plafondlamp wat aan de kleine kant. Maar in een kleine ruimte zal dit geen probleem zijn! Zoals de productomschrijving al aangeeft: het is een lamp, maar is ook leuk als interieurobject te gebruiken. Daar ben ik het volledig mee eens. De lamp kost €102.90, gratis verzending en wordt al binnen 1-3 werkdagen geleverd!
Er is zoveel keuze aan houten lampen. Niet alleen hanglampen maar ook vloerlampen, tafellampen, wandlampen en plafondlampen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik wel erg weinig houten plafondlampen tegen. Zijn jullie een leuke houten lamp tegengekomen? Of hebben jullie weleens een lamp zelf gemaakt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

July 2020
M T W T F S S
« Jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031