Locaties voor spots

Voor de algemene verlichting van uw huis is spot verlichting een vaak gekozen vorm van verlichting. Doordat het mogelijk is om een volledige ruimte te verlichten met zo’n spot, en ook een accent kunt leggen op 1 bepaalde plek, zijn er dus veel mogelijkheden om de lichten te personaliseren. Door de spots op de juiste locatie te plaatsen valt de spot nog beter op en zult u er nog veel plezier van beleven. Alleen wat is de juiste plek?

De juiste locaties voor spots

Wanneer we gaan kijken naar de verschillende spots dan worden vooral de inbouwspots vaak gekozen. Echter worden deze niet altijd op de juiste plek geplaatst. De inbouwspots zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en hebben dan ook verschillende formaten. De inbouwspots kunt u dan ook het beste laten inbouwen in het plafond, of in een wand. Zeker bij nieuwe woningen worden deze spots vaak erin gezet tijdens het bouw proces. Wanneer u echter wat meer spots wilt plaatsen, kies dan voor locaties boven op het plafond, het liefst wat midden in de ruimte.

Juiste locatie voor opbouw spots

Opbouw spots zijn spots met verschillende soorten licht punten. U heeft dan ook minder verlichting kabels nodig om diverse plekken en ruimtes goed te kunnen verlichten. Ook is er bij de opbouw spot een speciale spot verlichting waardoor de verlichting bundel optimaal benut kan worden. Deze spots kunt u dan ook het beste ophangen in bijvoorbeeld een slaapkamer. Doordat de spots een vrij natuurlijke tint hebben, zullen ze de juiste hoeveelheid licht geven in uw kamer. Wanneer u bijvoorbeeld een kastje laat plaatsen dat wat lager is, en hier wat bloemen op zet kunt u deze perfect combineren met deze opbouw spots. Een opbouw spot kan bestaan uit weer 3 of meer verschillende soorten spots die dus verschillende plekken belichten. Wel word er bij de opbouw spot vaak 1 plek goed verlicht. Wanneer u heel veel plekken belicht wilt hebben zijn losse spots wellicht beter.

De perfecte locatie voor afstand spot verlichting

Tussen de spot verlichting en het deel wat u wilt belichten moet een goede afstand zijn. Houd dan ook rekening met de afstand tussen de vloer, het plafond en natuurlijk ook met de lichtsterkte van de lamp en het aantal graden. In het algemeen geld dat hoe groter de graden bundel des te groter het belichte oppervlakte is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

May 2020
M T W T F S S
« Jul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031