Koperen lampen, waarom heb ik ze in mijn interieur gehangen?

Zo nu en dan gooi ik alles om. Nieuwe bank erin, nieuwe stoelen in de keuken, nieuw tapijt op de vloer. Ik houd af en toe gewoon van wat verandering thuis. Zowel de woonkamer als de keuken probeer ik het allemaal up-to- date- trendy te houden. Laatst heb ik een nieuwe tafel in mijn woonkamer gezet. Een mooie eikenhouten steunpilaar met leuke landelijke afwerking erin.

 

Simpelweg gewoon ademend bij me op de bank, met een kop thee erbij. Verlichting is uiteraard erg belangrijk voor de sfeer thuis. Zonder het juiste sfeerlicht is er immers niet veel te zien he? Niet alleen het praktische nut natuurlijk, maar ook om het gezellig en warm te maken is verlichting heel belangrijk. Ook zijn de nieuwste trendy lampen ook smaakmakers voor je design. Ik kijk dus her en der rond en zie ik om me heen wat echt “booming” is.

Laatst, een aantal maanden terug kwam ik een nieuw fenomeen tegen: koperen lampen. Zo zag ik ze vluchtig tijdens het surfen voorbij komen. Meteen viel het me op hoe anders deze stijl lampen zijn. Ze bieden een soort warmte die andere kleuren, stijlen en uitvoeringen niet naar je inrichting brengen. De vurige roségouden kleur is zowel mat, verweerd als glimmend te vinden. Hang- , wand- of vloerlampen, in elke soort of maat bieden ze design. Kortom, ik werd stiekem verliefd op koperen lampen. Even een paar daagjes erover geslapen hebben, wist ik het zeker. Ik moest ze bij me thuis hebben hangen. Ik moest het proberen. Ik ging al fantaseren hoe zo’n koperen hanglamp bij me boven de keukentafel eruit zou zien. Weer sprong ik achter de PC om er eentje te vinden die daadwerkelijk de moeite waard was om aan te schaffen.

Na wat te hebben gescand kwam ik ‘m dan tegen, de Factory Copper. Deze hanglamp had zowel een industrieel design als het koper waar ik zo naar op zoek was. Zo combineerde het in één enkele klap twee van mijn favoriete stijlen. De factory heeft het design van een ouderwetse fabriekslamp en doet je denken aan het zwikken en zwoegen in de grote lopende banden van verloren dagen. Het koper daarbij creëert een contrast. Immers is dit een warme en volle kleur, die karakter en elegantie aan het stoere en robuuste van de industrielamp. Zo krijg je simpelweg een unieke beleving en karakter in je kamer. Ik heb hem dus boven de eettafel gehangen. Meteen viel het me op dat de sfeer in mijn keuken plots veranderde. Mijn inrichting, waar ik al een poosje tegenaan keek, leek opeens iets totaal iets anders. Het was niet meer de zelfde kamer als ervoor. Ik had nooit gedacht dat slechts een enkele item in mijn huis alles zo zou kunnen transformeren. Het licht is dus wederom cruciaal gebleken!

Op dit moment ben ik dus druk op zoek naar nog meer koperen lampen. Een tafel- of vloerlamp heeft mijn duidelijke ambitie op dit moment. Ook heb ik koperen hanglampen gezien die een soort geraamte als kap hebben. Puur voor de show dus, maar oh wat een sfeermakers zijn ze. Ik kan niet wachten totdat ik weer een mooie koperen lamp mijn interieur kan laten bloeien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

September 2020
M T W T F S S
« Jul    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930