De verschillende toepassingen van vloerlampen

Vloerlampen zijn decoratief en zijn geschikt voor meerdere toepassingen. Door de flexibiliteit in plaatsing kan de lamp prachtig gebruikt worden om een bepaald oppervlak te beschijnen, zoals een muur, maar ook een hele kamer kan prachtig verlicht worden door deze lamp. Omdat veel vloerlampen een hals hebben die flexibel is, kan de lamp in verschillende standen licht geven. Zo kan de hoogte, waarop de lamp licht geeft, aangepast worden.

De lamp is geschikt voor diverse toepassingen:

Bureaulamp

Een vloerlamp is ideaal in de huiskamer, waar hij ook een decoratieve functie kan hebben, maar is daarnaast ook een aanwinst voor de slaapkamer of voor een werkplek. Hij kan bijvoorbeeld prima een bureaulamp vervangen. Door de lamp direct op het bureaublad te laten schijnen, is je werk goed te lezen maar neemt de lamp geen plek in op het bureau.

89169-1

Leeslamp

Vloerlampen kunnen de kamer verlichten naar zowel boven als beneden, zodat de lamp bij uitstek geschikt is om bij te lezen. Er zijn vloerlampen die een lampje hebben, die je naar beneden kunt richten op jouw boek, en tegelijkertijd bezitten ze ook een grotere lamp die je de kamer in kunt richten voor verlichting van de ruimte. Of op het plafond als sfeerverlichting.

Vloerlamp met lampenkap

Vloerlampen met een lampenkap zijn ook verkrijgbaar. Daardoor zijn ze mooi te combineren met bijvoorbeeld de gordijnen of de lampenkap van uw hanglamp. Van moderne tot traditionele lampenkappen zijn verkrijgbaar, zodat er altijd een lamp is die in het interieur past. Door te kiezen voor een mooie lampenkap kan jouw vloerlamp niet alleen een lichtfunctie hebben maar ook puur voor de decoratie een aanvulling op jouw interieur zijn.

vloerlampen-staal-klassiek-6882st-gramineus-k1005q-linnen-wit-kap-vloerlamp-steinhauer.jpg_1

Sfeerlamp

De vloerlamp is een aanwinst als het om sfeerverlichting gaat. Een groot voordeel van de vloerlamp is ook dat deze makkelijk te verplaatsen is, zodat je de sfeerverlichting simpel kan aanpassen aan wat je op dat moment in gedachte hebt.

Door een lamp te kiezen met een dimmer kan je de hoeveelheid licht zelf afstellen, zodat de sfeer knus en warm is. Heb je even behoefte aan meer licht, dan is dat met de dimmer zo opgelost!

Booglampen

Booglampen zijn vloerlampen in een boog, die daardoor een ander bereik hebben. De lamp kan bijvoorbeeld tegen de muur gezet worden, maar wel op de tafel schijnen die verder van de muur afstaat. Met andere woorden: een lichtbron specifiek gericht op bijvoorbeeld de tafel, zonder in de weg te staan. Een booglamp is meestal groot en daardoor bij name geschikt voor de huiskamer. Een blikvanger, dus, die verkrijgbaar is in diverse uitvoeringen. Zo zijn er booglampen met of zonder lampenkap, wel of niet uitrekbaar en met of zonder dimmer.

Door zijn robuuste vormgeving kan de booglamp een wat futuristische uitstraling hebben.

booglamp_xxl_geborsteld_staal_rvs_1

Creatieve oplossingen

Je wilt je kamer iets speciaals geven en/of een bepaalde sfeer creĆ«ren…daarvoor is de vloerlamp uitermate geschikt. Laat de lamp op je plafond schijnen met een kleurtje, bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een hoekje in je kamer met een kunstwerkje, waarop je de lamp laat schijnen.

De vloerlamp zelf is in vele variƫteiten te koop, dus ook daarmee kan je je interieur al een extra persoonlijke tint geven! Er zijn vloerlampen te koop met meerdere lampjes. Door te spelen met verschillende kleuren per lampje, maak je een kunstwerkje van de lamp op zich!

De vloerlamp kan gekocht worden in de raarste modellen. Niet alleen in kleur en materiaal maar ook in model. Denk maar eens aan een lamp die als staander een wapen heeft!

Heeft jouw kamer een bepaald thema? Helemaal super, natuurlijk, als de lamp hier ook naar verwijst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

April 2020
M T W T F S S
« Jul    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930