De lichtstraat

Indien men een uitbouw heeft, met een plat dak en er komt te weinig licht naar binnen, dan zijn daar goede oplossingen voor bedenken om die problemen te verhelpen. Je kan aan de voorzijde van de uitbouw natuurlijk een raam bij plaatsen maar dat is over het algemeen een dure oplossing. Je kan het eenvoudiger bereiken door de lichtinval langs de bovenzijde te laten komen. Je kan daarbij denken aan een lichtkoepel maar nog beter is een lichtstraat. Indien de mogelijkheid aanwezig is kan je zelfs twee lichtstraten op het platte dak monteren.

Lichtstraat
Een lichtstraat van Niek Roos is in principe gelijk aan een lange platte lichtkoepel. Er zijn vrij grote lichtstraten verkrijgbaar. Je kan daarbij denken aan de maten van 60cm x 240 cm en zelfs nog groter. Het materiaal, waar het lichtdoorlatend gedeelte is in geplaatst, wordt over het algemeen van aluminium gemaakt. Dit materiaal heeft het voordeel dat het niet gaathttps://intern.textbroker.nl/a/openorder-write-submit.php roesten en dus niet geschilderd hoeft te worden. Het materiaal dat het licht doorlaat is vaak van glas gemaakt, acrylaat of polycarbonaat.

Glas
Glas wordt vaak gebruikt omdat het goed isolerend is en sterk. Voor de hoge isolatiewaarde worden meerdere lagen glas gebruikt. Tegenwoordig zijn ze vaak van drie of zelfs vier lagen glas gemaakt. Dit komt de isolatiewaarde ten goede. Wanneer er glas wordt gebruikt zal de bovenzijde van een speciale vuilafstotende laag worden voorzien. Voor de onderste laag wordt een versterkte laag gebruikt. Deze laag moet voorkomen dat men erdoor kan vallen. Door de tussenlaag luchtledig te maken en daarna van een gassoort te voorzien wordt hij extra isolerend.

Acrylaat
Dit is een materiaalsoort dat ook licht goed doorlaat. Het is daarnaast sterk en zeer weersbestendig.

Polycarbonaat
Dat is een materiaalsoort dat goed licht doorlaat maar daarnaast zeer sterk is. Het materiaal is zelfs 300 x sterker dan glas.

Een lichtstraat plaatsen is dus een zeer goede oplossing om meer lichtinval te krijgen en zeker ook niet de duurste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

May 2020
M T W T F S S
« Jul    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031